Jótanácsok napmérgezés ellen bőrgyógyásztól: nem elég a naptej és napvédő!

napoz06Dr. Babai László orvos - a Budai Allergiaközpont igazgatója - véleménye szerint a megelőzéssel és gondos felkészüléssel a legtöbb bőrbetegség előfordulásának aránya minimálisra csökkenthető, de tisztában kell lennünk azzal, hogy a túlzásba vitt napozás és az erős napsugárzás hatására kialakult - és egyelőre még nem tapasztalt - következményekkel később szembesülhetünk (pl. korai ráncosodás, bőrrák). A fényvédelem, éppen ezért nagy hangsúlyt kell, hogy kapjon az erősen napsütéses hónapok alatt.

Bővebben...

Óvatosan napozzunk, még a magas faktorszámú napvédőkkel is!

napoz01Még a magas faktorszámú napvédő készítmények sem óvnak meg a bőrráktól és a korai ráncoktól, ha túl sokat tartózkodunk a napon. A kék szeműek és a fehér bőrűek fokozott veszélynek vannak kitéve. Akinél lézeres szemműtétet végeztek, feltétlenül viseljen napszemüveget, ajánlják a szemészek, mert előfordulhat, hogy újra szemüveget kell majd hordania.

Bővebben...

Kozmetikumok és bőrallergia - tanácsok napozóknak

napoz04A barna bőr a legtöbb ember számára vonzó jelenség, ám sokszor csak későn eszmélünk rá, hogy az ész nélküli napozásért bizony nagy árat kell fizetni. Komfortérzetünk szinten tartása mellett ügyeljünk bőrünk védelmére is!

Bővebben...

Bőrvédő stratégiák - nyári napozás után

stk148324rkeA bőr öregedését többek között az UV-sugárzás és a kémiai szennyezések hatására keletkező szabad gyökök károsító hatásai okozzák. A feleslegben keletkező gyökök semlegesítésében, a bőr idő előtti öregedésének megelőzésében, az öregedési folyamat lassításában, illetve a bőr védelmében számos vitaminnak és sokféle egyéb anyagnak van figyelmet érdemlő jelentősége. A részleteket az Informed cikkében olvashatja.

Bővebben...

© DERMA-PRAX Kft. Dr.Fenyőváry Éva - 2007

Oldaltérkép | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található információk, betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresésének szükségességét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

Copyright 2011. Free joomla templates | Custom text here