Tattoo - végleges eltávolítás

tetovalasHosszú ideig csak plasztikai sebészeti beavatkozással lehetett a tetoválásokat eltüntetni. Ennek azonban az volt a hátránya, hogy gyakran maradandó hegek keserítették meg a páciensek életét. A legmodernebb lézertechnikai berendezések alkalmazásával ma már a bőrgyógyászok is képesek bármilyen színű tetoválás hegmentes eltávolítására.

Hogyan tüntethető el a tetoválás? Csak a lézersugár képes ebbe a folyamatba beavatkoznI. A lézersugár  elnyelődik a festékszemcsében és apró darabokra szedi szét a szemcséket. Ezeket a kisebb méretű festékszemcséket a falósejtek már be tudják kebelezni, így a festék lassan kiürül a szervezetből.

A tetoválások eltüntetésére leginkább alkalmas berendezés a Q-kapcsolt lézerkészülék. Rendelőmben Q-SKIN Laser System készüléket használjuk. (Ld. az alábbi képet)

Q Skin tettoo1A berendezés nagyon rövid fényimpulzusokat ad le.  Igen gyorsan melegíti fel a festékszemcséket, így azok szinte úgy esnek szét apró darabokra, hogy a környező bőr nem melegszik fel túlságosan, ennek következtében elkerülhető a hegképződés is.

Hány kezelés szükséges?

A tetoválás eltávolítása több kezelés alkalmával történik. A lézersugár először a felszíni festékrétegen fejti ki hatását, mintegy h3 hét várakozási idő után tűnik el. Ezután kerülhet sor az újabb kezelésre. Ekkor a lézer a mélyebb rétegekbe hatol, majd pár hét alatt az ekkor kezelt festékmennyiség felszívódik.

A beavatkozásokat addig szükséges ismételni, míg a festék teljesen el nem tűnik a bőrből. A kezeléssorozat alatt a tetoválás egyre világosabbá válik, majd fokozatosan eltűnik.

A lézerkezeléseket általában 3-4 hetente kell ismételni. Akkor folytatjuk a sorozatot, ha az előző alkalom miatt fellépő bőrreakció, hámlréteg képződés már befejeződött. A tetoválás végleges eltüntetéséhez átlagosan 4-8 kezelés indokolt, színes tetoválások esetén akár több is. A kezelések száma függ a festék minőségétől, a bőr alá juttatott mennyiségétől és a bevitel mélységétől.

A tetoválás eltávolításának folyamata alkalmanként mintegy 10-30 percet vesz igénybe. Ez függ a kezelendő terület nagyságától,az alkalmazott festék színétől, fajtájától.

Kérdése van? Tegye fel IDE KATTINTVA!

© DERMA-PRAX Kft. Dr.Fenyőváry Éva - 2007

Oldaltérkép | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található információk, betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresésének szükségességét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

Copyright 2011. Free joomla templates | Custom text here