Övsömör

ovsomorVan-e összefüggés az ajakherpesz és az övsömör között?

A kórokozó vírusok egy csoportba tartoznak a himlő vírussal. Az övsömör az időskor betegsége.

Az övsömörről az hírlik, hogy derékfájással kezdődik. Igaz-e ez az állítás, és ha igen, mire vezethető ez vissza?

Az övsömör az előfordulási testtájékra szélesen kiterjedő erős fájdalommal kezdődik; ebbe beletartozhat a „derekunk” is.

Milyen más tünetei vannak az övsömörnek?

Adott testtájék /DERMATOMA/ fájdalomérző ideg-lefutásának megfelelően megjelenő hólyagcsoport, mely mindig a féloldaliságot mutatja. Az övsömörre jellemzőek még a nyirokcsomó duzzanatok.

Mennyi idő alatt zajlik le a betegség?

A lefolyás időtartama nagyban függ a kiterjedés és a gyógykezelés elkezdésének időpontjától. A betegség lefolyását és gyógyulását illetően nagyon fontosnak tartom a korai diagnózist! Ezért ha valaki – akár az itt olvasottak alapján – arra gyanakszik, hogy esetleg övsömöre lehet, azonnal forduljon szakorvoshoz.

Lehetnek-e szövődményei az övsömörnek?

A beteg kora feltétlenül figyelembe veendő, hiszen idős korban minden betegséghatással lehet az illető egészségi állapotára. Nemegyszer gondolni kell a háttérben esetleg már meglévő onkológiai megbetegedésre.

Milyen terápiával gyógyítható az övsömör?

Igen intenzív, sokirányú terápiás terv és annak következetes végrehajtása a szakorvos feladata. Fontos szerepe van a lágylézer terápiának, mely főleg a gyógyulási időszak után még sokáig fennálló fájdalom megszüntetésében játszik szerepet.

Milyen veszélyei vannak annak, ha valakit terhesség alatt „lep meg” az övsömör?

A herpesz vírussal való találkozás, ha manifest tüneteket okoz, mindenkép potenciális veszélyforrás mind a mama, mind az újszülöttre vonatkozóan. Feltétlen szoros klinikai megfigyelés indokolt.

Van-e olyan herpesszel kapcsolatos megbetegedés, amelyről nem beszélünk, pedig kellene...

Igen. A vagina-herpesz a nők RÉME! A betegséget ismétlődő terápiás terv alapján lehet gyógyítani. Csak a bensőséges és őszinte orvos-beteg kapcsolat lehet az alapja a gyógyításnak. Nagyon fontosnak tartom, hogy ne engedjük ezt tudatosan tönkretenni a társadalmi, egészségügyi intézkedések által!

Az összeállítás a www.mypin.hu internetes oldal számára Dr.Fenyőváry Évával készített interjú szerkesztett változata, a PHOENIX Pharma Zrt. engedélyével.

© DERMA-PRAX Kft. Dr.Fenyőváry Éva - 2007

Oldaltérkép | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található információk, betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresésének szükségességét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

Copyright 2011. Free joomla templates | Custom text here